Gröna hörn i hemmet för att hålla naturen nära

Artikel: Livsstil - oktober 2022
  • Kopiera länken till urklipp
Gröna hörn i hemmet för att hålla naturen nära
Relaterad teknik:
Hällars FlexiSide-teknik
Upptäck mer

Lästid: 2 Minuter

Att observera dem ger oss lugn, och att ta hand om dem fyller oss med tillfredsställelse: växter är en värdefull resurs för välbefinnandet i hemmet. Deras närvaro är bra för oss och ger skönhet och personlighet till vårt hems alla hörn, balkonger och rum. Här är några gröna trender för hemmiljöer, med några ovanliga idéer.

Matträdgård inomhus: nöjet att odla goda saker att äta

Allt fler har blivit intresserade av att odla växter som både ser bra ut och smakar gott, på fönsterbrädor och balkonger och i olika rum i sina hem.
Om du har fönster som släpper in ljus många timmar om dagen kan du odla chilipeppar och sallad som visar upp sina vackra, dekorativa gröna blad i krukor. Om de inte har tillräckligt med ljus kan odlare använda unika, lättillgängliga lampor.

Hydroponisk odling: när växter växer utan jord

Hydroponik är inte bara en trend utan en naturlig odlingsteknik som kan användas för både prydnadsväxter och ätbara växter. Med hydroponisk odling används inte jord, utan rötterna växer på ett ler-, halm- eller fibersubstrat eller nedsänks direkt i vatten berikat med näringsämnen. Modern hydroponik förlitar sig ofta på krukor, lampor och speciell teknik, men växter som Anthurium kan lätt skötas med en enkel DIY hydroponisk metod: effekten av rötterna i en glasburk är mycket imponerande.

En djungel i hemmet: gröna hemmiljöer

Inomhusdjungeln är en av de fascinerande trenderna inom inomhusväxter eftersom den ger plats åt ett frodigt och genuint lyxigt utseende. Du kan skapa en imponerande hemmiljö genom att gruppera många krukväxter i olika storlekar och leka med krukor som hänger från väggarna. Det viktigaste att göra om du vill följa denna natursköna stil är att välja de växter som passar bäst för ljuset i rummet.

Grön vägg inomhus: lite natur som dyker upp oväntat

En vägg (eller en del av en vägg) som växter växer på är alltid överraskande. Vissa människor gör det själva och monterar en serie hyllor att placera krukor på, andra väljer staplingsbara planteringskärl och andra använder råd från specialistträdgårdsmästare. Det fina med en grön vägg är att den lägger lite växtlighet där du inte förväntar dig det. Resultatet är extraordinärt och mycket avkopplande.

Indoor Zen Garden: en idé från Japan för att återknyta kontakten med dig själv

En zenträdgård? Det ser bra ut även inomhus och är perfekt för en källare eller för att skapa en speciell nisch, kanske för att titta på under en meditationssession. Sand, sten, småsten, växter och de andra elementen som utgör trädgården i japansk tradition har en gynnsam betydelse och en skyddande funktion. Att observera en Zen-trädgård rensar sinnet från tankar och fyller det med lugn.

Relaterad teknik:
Hällars FlexiSide-teknik
Sätt så många kastruller du vill på bara ett utrymme! FlexiSide kombinerar kokzoner för maximal flexibilitet, samtidigt som du fritt ordnar gröna ytor hemma.
Upptäck mer
Relaterad teknik:
Hällars FlexiSide-teknik
Sätt så många kastruller du vill på bara ett utrymme! FlexiSide kombinerar kokzoner för maximal flexibilitet, samtidigt som du fritt ordnar gröna ytor hemma.
Upptäck mer