Te til vintern: värmande recept

Artikel: Inspirerande tips - oktober 2023
  • Kopiera länken till urklipp
Te til vintern: värmande recept
Relaterad teknologi
Induktionshällar med 6TH SENSE-teknologi
Upptäck mer

Lästid: 3 Minuter

På vintern finns det inget bättre än ett utsökt hemgjort te. Mirakulösa terecept som hjälper dig att glömma hur kallt det är och bidrar till komfort. Så här gör du dem: – Te med ingefära, kanel, citron och kryddnejlika – Kamomillte – Pepparmyntste – Te med citronmeliss

Te med ingefära, kanel, citron och kryddnejlika

Te med ingefära, kanel, citron och kryddnejlika är väldigt gott, men det har också andra fördelar. Det är perfekt termogenetiskt, eftersom det påskyndar ämnesomsättningen genom att öka kaloriförbrukningen, samt hjälper matsmältningsprocessen. Bra, eller hur?
Ingredienser:
3 msk riven ingefära
6 matskedar socker
3 kanelstänger
3 matskedar kryddnejlika
1 hel citron
1 mugg konjak
1 liter vatten

Såhär gör du:
Riv eller finhacka ingefäran och ställ åt sidan. Pressa ur saften från citronen och ställ åt sidan. Riv citronskalet och ställ åt sidan. Karamellisera sockret och blanda sedan ihop allt utom konjaken. När vattnet kokar i vattenkokaren eller grytan, ta det av värmen och tillsätt konjak.

Kamomillte

Ett av de mest kända teerna när det gäller att hitta lugn i en hektisk dag. Det här teet är väldigt gott, men stärker också låg immunitet, är bra för orolig mage, illamående och diarré och hjälper till att sänka blodsockret.

Och det är väldigt lätt att göra. Det finns inga hemligheter här:

Ingredienser

1 tsk kamomill
1 kopp vatten

Såhär gör du:

Häll vattnet i grytan och slå på den automatiska kokfunktionen på din Whirlpool i100 induktionshäll. När vattnet kokar, stäng av värmen. Häll vattnet på kamomillen. Täck över och låt dra i ca. 7 minuter. Sila, och sedan är teet klart att dricka, medan du läser en god bok eller lyssnar på lugnande musik.

 

Myntate

Pepparmintste har många fördelar. Det innehåller karvon, en förening med kramplösande verkan.

Det hjälper till att lindra kramper i matsmältningskanalen, lindra matsmältningsbesvär, gaser och kan förbättra IBS-besvär som uppblåsthet och smärta.

Ingredienser

500 ml rumstempererat filtrerat vatten (2 koppar)
15 till 20 myntablad (mint, pepparmynta eller båda)
1 tsk honung (valfritt)
2 skivor citron
2 tsk citronsaft (valfritt)

Såhär gör du:

Ta bort myntabladen från kvistarna. Tvätta dem mycket noggrant så att du inte tar bort de eteriska oljorna från bladen. Koka vatten i en kastrull med den automatiska kokningsfunktionen på din Whirlpool i100 induktionshäll. Ta vattnet från värmen och tillsätt myntabladen. Låt dra i 5 minuter (ju längre tid desto starkare blir teet). Tillsätt honung om du vill. Servera teet med eller utan myntabladen. Och om du vill göra det ännu mer innovativt kan du lägga till citronsaft eller lägga till citronskivor i koppen.

Te med citrongräs

Citrongräs är rikt på fenoler och flavonoider och har naturliga egenskaper med lugnande, avslappnande, kramplösande, smärtlindrande, antiinflammatoriska och inte minst antioxiderande effekter.

Och precis som kamomillte är det lätt att förbereda.

Ingredienser

1 tsk hackat citrongräs
1 kopp (te)vatten

Såhär gör du:

Koka upp vatten i en kastrull. När vattnet kokar, stäng av induktionshällen. Häll vattnet över örten. Täck över och vänta ca. 10 minuter. Sila och servera genast

Gör dig redo för värmande upplevelser i vinter!

Välkommen till Whirlpool, designat för ditt välmående.

Relaterad teknologi
Induktionshällar med 6TH SENSE-teknologi
Upptäck våra Whirlpool induktionshällar med 6TH SENSE-teknologi och förbered läckra teer som får dig att må bra
Upptäck mer
Relaterad teknologi
Induktionshällar med 6TH SENSE-teknologi
Upptäck våra Whirlpool induktionshällar med 6TH SENSE-teknologi och förbered läckra teer som får dig att må bra
Upptäck mer