Feng shui: Så använder du den kinesiska tekniken i ditt kök

Artikel: Livsstil - oktober 2023
  • Kopiera länken till urklipp
Feng shui: Så använder du den kinesiska tekniken i ditt kök
Relaterade produkter:
Whirlpool W Collection Design
Upptäck mer

Lästid: 3 Minuter

Köket är ett viktigt rum i huset och ska vara organiserat på ett sätt som underlättar vardagen, så att du kan laga mat och utföra hushållssysslor på ett praktiskt sätt. Till hjälp kommer här några enkla tips om hur du organiserar ditt kök och på så sätt förvandlar ditt hem till ett mer välkomnande rum.

Var börjar du när du organiserar ditt kök?

Varje rum i huset har en möbel som är den viktigaste i det rummet. När det kommer till ett inbyggt kök där kylskåpet är gömt är W Collection induktionshällen i fokus på grund av sin banbrytande design. Whirlpool W Collection kännetecknas av en minimalistisk estetik, vilket ger ett tydligt utseende.

I ett idealiskt scenario, särskilt i kök med öppen planlösning, är köksutrymmet uppdelat i olika zoner som bestämmer var du förbereder, lagar mat, diskar och äter. Induktionshällen har en fast plats på en köksö i marmor eller kvarts av hög kvalitet och ger dig allt utrymme du behöver för att laga din favoritmat, men det är inte alltid möjligt eftersom många kök redan har begränsat med utrymme för dessa element.

Men i alla fall bör apparater som värms upp inte stå för nära de som svalnar, både av säkerhetsskäl och för att säkerställa bästa möjliga funktion hos vitvarorna, oavsett hur stort eller litet ditt kök är.

Förutom att välja placering av vitvarorna bör sättet du använder köket också vara utgångspunkten för att organisera detta. Är du den typen av kock som lagar mycket mat, t.ex. pasta och bröd är det viktigt med bänkutrymme. Om du är den typen av person som samlar på koppar, muggar och skålar är det viktigt att ha säkra förvaringsplatser för dessa saker.

Vilken är den perfekta färgen för kök?

Huvudrekommendationen för kökets väggar är mycket ljusa färger, till exempel vit eller beige. Dessa färger lyser upp miljön och gör den ren och enkel.

Och så kan du ta in färger med dekorativa detaljer och verktyg. Rött, gult, lila och blått kan användas som färg- och ljuspunkter i miljön.

Kom ihåg att detta bara är tips, det finns inget som hindrar dig från att använda starka färger på väggen och fokusera på ljusare föremål. Eller till och med satsa på djärvare kombinationer, med starka färger som passar ihop.

Vilken är den bästa belysningen för köket?

Köksbelysning är avgörande för flödet i detta rum, så det perfekta är att hålla fönster och gardiner öppna hela dagen. Dessutom bör du satsa på bra belysning, med fluorescerande vitt ljus, som lyser upp miljön och gör det lättare för dig att se alla hörn av dagen.

Köksorganisering kräver skåp och hyllor

Det perfekta när du organiserar ett kök är att tänka på en bra struktur av skåp eller hyllor, eftersom det är de som kommer att göra din vardag enklare. Det är viktigt att ha en bra struktur för att förvara de föremål som du inte använder så ofta, samt föremål som behöver särskild vård.

Dessutom behöver maten ett bra skåp för att skydda det från överdrivet ljus och fukt. I slutändan kan man aldrig få för många. Det är dock också viktigt att förstå strukturen i ditt kök så att skåp inte skapar den där känslan av ett mindre utrymme.

Köket är ett utrymme för cirkulation, förberedelse av måltider och många hemliga aktiviteter, så detta måste vara ett utrymme för omsorg och tillgivenhet. Investera i blommor, bilder, symboliska magneter och andra föremål som har känslomässigt värde för dig och din familj.

Att organisera köket förvandlar också det till ett vårdande rum, med det kommer du att känna den positiva inverkan på olika aspekter av ditt dagliga liv.

Relaterade produkter:
Whirlpool W Collection Design
W Collection-produkterna kombinerar en ren utformning med minimalistisk, modern estetik och den mest avancerade tekniken för enkel och hög prestanda.
Upptäck mer
Relaterade produkter:
Whirlpool W Collection Design
W Collection-produkterna kombinerar en ren utformning med minimalistisk, modern estetik och den mest avancerade tekniken för enkel och hög prestanda.
Upptäck mer