Hur du förvandlar ditt kök

Artikel: Inspirerande tips - april 2023
  • Kopiera länken till urklipp
Hur du förvandlar ditt kök
Relaterad teknologi:
Whirlpool kyl-frysar med Space Management-teknik
Upptäck mer

Lästid: 2 Minuter

Oavsett om du behöver en förvandling eller vill ha en nystart på en ny säsong eller ett nytt år, kan det vara uppfriskande att göra om hemma. Din miljö är en viktig del av dina dagliga rutiner och kan påverka ditt humör och ditt mentala välbefinnande. Ditt hem är din fristad, ditt trygga utrymme och köket är hjärtat i de flesta hem, där måltider delas och familjer samlas. Därför är det viktigt att det utrymmet är utformat precis som du vill ha det, oavsett om det handlar om att välja en specifik köksinredning eller att måla om några skåp. Att förvandla ditt kök behöver inte vara dyrt eller särskilt svårt, och med några tips och tricks kommer du enkelt att kunna göra förändringar och underhålla din nya köksdesign.

Tips för att rensa och organisera

Ett rörigt och oorganiserat kök kan skapa negativa känslor och är inte särskilt bra för produktiviteten. Är det för stökigt kan du känna att du inte trivs och att du är missnöjd med ditt utrymme. Det är därför vi rekommenderar att du börjar med att gå igenom allt som kan slängas och rensa bort allt skräp. Du kan också överväga integrerade produkter som inbyggda kylskåp. Detta hjälper till att maximera rum, vilket ger en illusion av att exempelvis ditt köksutrymme är större än det är. Vi rekommenderar också att du släpper in så mycket ljus i köket som möjligt – ett ljust och luftigt utrymme gör att du känner dig mer energisk och förberedd för dagen.
Ett annat bra organisationstips för att förändra hemmet är att skapa ändamålsenliga utrymmen för olika bestick, till exempel en dedikerad kryddlåda. Maximera dina lådor och skåp genom att hänga upp dina kastruller och stekpannor, det kommer att frigöra gott om utrymme eftersom dessa vanligtvis är de skrymmande föremålen i köket.

Ändra din kökslayout

Fundera på vilken specifik estetik och design du vill ha i köket. När du har fått en tydlig bild av vad du är ute efter kan du börja ändra din kökslayout. Om du har några fristående hushållsprodukter, försök att flytta runt dem eller lägg till några små möbler som bord, stolar eller mattor. Vi rekommenderar också att du går igenom alla tillval du kan tänkas vilja ha, till exempel en kaffemaskin eller en inbyggd värmelåda.
Om du har några produkter som behöver bytas, överväg gärna sådana i rostfritt stål – de får med enkla medel ditt kök att kännas modernt. Vi rekommenderar också att du uppdaterar dina lådhandtag, skåpbeslag och dörrhandtag. Det är ett säkert sätt att få ditt kök att kännas fräscht och nytt. Detta kan även appliceras på din köksblandare. Det kanske inte är det första du tänker på, men att byta ut en gammal mot en ny, glänsande kommer att göra att ditt kök känns fräscht.

Ändra din köksinredning

När du har bestämt dig för vilken layout du vill ha, fundera på om du vill göra några ändringar i köksinredningen. Att måla dina köksskåp i en annan färg kan också helt förändra kökets utseende. Du kan välja att måla dem alla i en färg, eller bara lägga till en glansig finish. Överväg att måla dem i ljusare färger för ett ljust och luftigt kök. Varmare, mörkare toner ger dig en mer hemtrevlig känsla. Att installera underskåpsbelysning är också ett utmärkt och enkelt sätt att ljusa upp ditt kök, samtidigt som det ger en modern och elegant touch.
Genom att göra små förändringar som håller länge kommer du att kunna hålla ditt köksutrymme fräscht och nytt, samtidigt som du behåller den design du vill ha.

Välkommen till Whirlpool, designat för ditt välmående.

Relaterad teknologi:
Whirlpool kyl-frysar med Space Management-teknik
Med Space Management-teknik får du allt utrymme och all flexibilitet du behöver för att enkelt förvara din mat efter dina behov.
Upptäck mer
Relaterad teknologi:
Whirlpool kyl-frysar med Space Management-teknik
Med Space Management-teknik får du allt utrymme och all flexibilitet du behöver för att enkelt förvara din mat efter dina behov.
Upptäck mer