Daglig stressavlastning och hur du hittar din inre zen

Artikel: Egentid - oktober 2022
  • Kopiera länken till urklipp
Daglig stressavlastning och hur du hittar din inre zen
Relaterad teknik:
Zen technology Inverter
Upptäck mer

Lästid: 2 Minuter

I en tid där e-postmeddelanden kan smyga sig på när som helst på dygnet, och din att-göra-lista är lika stor som berget på diskbänken, är det viktigare än någonsin att få tid att stressa ner. När du känner dig mer avslappnad släpper din kropp spänningar, du sover bättre och du känner dig generellt gladare och mer optimistisk. Vem vill inte känna sig lättare? Med det i åtanke har vi skapat några friskvårdstips som hjälper dig att lindra stress hemma.

Identifiera orsakerna till din stress

Vi hanterar alla livets toppar och dalar på olika sätt, men när vi väl inser att stress bara är tillfällig kan vi arbeta för att kanalisera vår inre zen! Till att börja med måste vi hitta roten till våra känslor. Flera saker kan orsaka stress, inklusive personliga relationer och föräldraskap, balansering av våra yrkesliv och snäva deadlines, ekonomiska problem och till och med vår hälsa. Att känna igen orsakerna är det första steget på resan mot att lindra stress.
Stress kan visa sig fysiskt eller psykiskt. Att lära sig slappna av i sinnet och implementera avslappningstekniker hemma är en av de snällaste sakerna du kan göra för dig själv. Ibland är det mest produktiva du kan göra att luta dig tillbaka och ta en stund för att släppa de små sakerna.

Träning och stress

Hjälper träning att lindra stress? Absolut. Träning frigör endorfiner, även kända som må bra-hormoner, och minskar nivåerna av kortisol och adrenalin, eller stresshormoner.
När du är stressad hemma kan det göra underverk att tillbringa 10 minuter om dagen med att stretcha stela muskler eller lägga 20 minuter på att ta en rask promenad runt kvarteret. Även på en daglig basis hjälper träning och fokus på kroppens rörelser dig att slappna av i sinnet vilket är avgörande för en hälsosam sömn. Om du kan kombinera frisk luft med någon form av rörelse, kommer du att anamma den mest naturliga stressavlastning du kan få. Regelbunden träning sänker till och med din vilopuls, vilket har många hälsofördelar i sig.
Det är välkänt att träning har fysiska hälsofördelar, men det kan också göra fantastiska saker för din mentala hälsa!

Omfamna lugn och ro

Att lära sig att ta lugna stunder är avgörande för mindfulness hemma och för att leva ett lugnare liv. Buller och tystnad kan påverka vårt välbefinnande oväntat mycket, samtidigt som att vara tyst och stilla ger din kropp och själ en chans att synka med varandra. Det låter din hjärna bearbeta dagen och kan hjälpa till att förbättra koncentrationen och minnesförmågan. Om du kan, hitta 20 minuter att vara i din egen komfortzon.
Avkoppling hemma är nyckeln till att hitta din inre zen. Att investera i en tyst tvättmaskin för att stoppa ljudet av sysslor som stör din tysta stund, eller ge dig själv en nattlig digital detox för att koppla bort från omvärlden, kommer att ge dig den ångestlindring du behöver när du är stressad hemma.

Fördelarna med skratt

I slutet av dagen är det ingen idé att jobba hårt om du inte kan ha det kul också! Vi är alla skyldiga till det – ibland kan våra stressfaktorer ta överhanden och vi försummar våra nära och kära, men kvalitetstid för vänner och familj är viktigare än någonsin när vi känner att vi fastnat. Att prata om problem med andra kan hjälpa till att lätta bördan och de kan till och med ge dig nya perspektiv på saker och ting.
Att skratta med nära och kära kan göra att du ser den lättare sidan av livet och kan ge naturlig stresslindring. Skratt kan stärka relationer och till och med lindra fysiska spänningar i våra kroppar. Kommer du ihåg endorfiner – våra må bra-hormoner? De frigörs inte bara när vi skrattar, utan serotonin – humörhöjaren och oxytocin – kärlekshormonet, spelar också in.
Oavsett om du umgås med din familj och gör en gemensam aktivitet som att laga mat och släppa loss din inre kock, eller kombinerar träningen med att spendera tid i naturen med din bästa lurviga vän, kan du lära dig att omfamna din inre zen.

Att lära sig att stressa ner är en resa, och den börjar med att fokusera på ditt välbefinnande hemma. Genom att hitta rörelser som ger oss energi och dra nytta av tystnaden oavsett om vi lagar mat medvetet eller stänger av våra telefoner, eller bara skrattar med våra nära och kära, kan vi utnyttja vardagens kraft av naturlig stresslindring.
Välkommen till Whirlpool, designat för ditt välbefinnande.

Relaterad teknik:
Zen technology Inverter
Njut av lugnet i ditt kök med optimal prestanda vid låg ljudnivå tack vare Inverter Compressor-motorn i vårt kyl/frys-sortiment
Upptäck mer
Relaterad teknik:
Zen technology Inverter
Njut av lugnet i ditt kök med optimal prestanda vid låg ljudnivå tack vare Inverter Compressor-motorn i vårt kyl/frys-sortiment
Upptäck mer