Torkade blomsterarrangemang: gammal blomkonst återföds som en gör-det-själv-anti-stress-metod

Artikel: Livsstil - oktober 2022
  • Kopiera länken till urklipp
Torkade blomsterarrangemang: gammal blomkonst återföds som en gör-det-själv-anti-stress-metod
Relaterad teknik:
Mikrovågsugnens CrispFry-teknik
UPPTÄCK MER

Lästid: 3 Minuter

Mångsidiga och iögonfallande, torkade blomsterarrangemang är ett unikt och speciellt inslag bland de ändlösa förslagen av modern heminredning. Varför? För de är vackra att se på och extremt avkopplande att göra!

Från trädgården eller terrassen, skönhet och lugn för dig och ditt hem

Att välja torkade blommor och fixa de lämpligaste kombinationerna är en kreativ, fridfull och djupt lugnande aktivitet. Var ska man börja?

För den här typen av arrangemang kan du använda blommor som du själv har odlat i trädgården eller på terrassen: det kommer att vara tillfredsställande att behålla (och beundra!) dem längre.
Har du inga grön fingrar? Oroa dig inte: allt du behöver är att få tag i de redan torkade materialen och släppa loss din kreativitet genom att kombinera blommor, kvistar och löv.

I samklang med naturen, i harmoni med platsen där du bor

I båda fallen kommer att utöva denna konst känna dig mer kopplad till naturen och i samklang med utrymmena i ditt hem. Att designa ett torkat blomsterarrangemang för att liva upp även de mest dolda hörnen kommer att ge dig glädje, avkoppling och tillfredsställelse.

Den gyllene regeln för ett stilrent resultat? Välj blommor i känsliga, neutrala toner. Eller, å andra sidan, om du vill imponera och sikta på en wow-effekt, välj nyanser som minns färgerna i rummet där kompositionen ska placeras.

Inte bara blommor (till och med kronärtskockor är välkomna!)

Vem av oss har aldrig upplevt spänningen i att torka en ros mellan sidorna i en bok? Rosor och hortensior är fortfarande bland de stora huvudpersonerna i torkade blomsterarrangemang.
Men mer exotiska och ovanliga växter har nyligen gjort sitt framträdande i de mest kreativa buketterna. Ett par exempel? Bomullsblommor och eukalyptus.

Det är också mycket modernt att inkludera doftande örter i arrangemangen, som behåller sin doft även när de torkas. Du kan också använda citrusfrukter och, om du är sugen på att experimentera, till och med torkade underbara kronärtskockor.

Låt oss rama in naturen med målningar av torkade blommor!

Om du letar efter något mer kreativt kan du torka blommor och placera dem i en ram. Dessa tillför en utsökt atmosfär till rummen och att göra dem är ett fantastiskt avstressande sätt att tillbringa en avkopplande eftermiddag.

Traditionellt tillverkas dessa kompositioner genom att fästa blommor (men även löv och enskilda kronblad) på en bas av robust kartong, rispapper eller tyg som ska placeras i en ram.
Du kan också använda unika genomskinliga glasramar för att arrangera blommor och blad. När den är klar och hängd på väggen verkar kompositionen flyta och fylla rummet med en vacker lätthet!

En burk full med blommor eller en ensam gren dominerar i en vas?

Har du någonsin tänkt på att dekorera ditt badrum genom att placera små glasburkar fyllda med kronblad, kvistar, blommor eller torkade knoppar på en hylla?

Det är lätt att göra, men effekten är verkligen slående.
Eller prova att arrangera några grenar av bomullsblommor i en stor genomskinlig vas: en viktig men mycket elegant komposition att visa upp och mycket trevlig att ställa fram. Faktum är att att välja former och justera längderna på grenarna kan verka som en trivial aktivitet, men tvärtom är det djupt avslappnande och tillfredsställande.

Hängande girlander: en vintergrön som ska återbesökas

Får barrgirlanger som hänger på din dörr dig omedelbart att tänka på julen? De väcker faktiskt omedelbart en festlig atmosfär. Idag är de dock en heminredningstrend som följer med varje ögonblick på året.

Några idéer på en modern krans? Lägg till (eller ersätt) element som torkade citrusfrukter, majsax eller blommor för bär, kottar och granar eller prova att göra en krans av blommor och blad med en färggradient... kanske en regnbågseffekt! 

Relaterad teknik:
Mikrovågsugnens CrispFry-teknik
CrispFry-funktionen är ett unikt sätt att njuta av krispig stekning med lite eller ingen olja. Det gör maten välsmakande och hälsosam, och det är även ett kreativt sätt att torka blommor på!
UPPTÄCK MER
Relaterad teknik:
Mikrovågsugnens CrispFry-teknik
CrispFry-funktionen är ett unikt sätt att njuta av krispig stekning med lite eller ingen olja. Det gör maten välsmakande och hälsosam, och det är även ett kreativt sätt att torka blommor på!
UPPTÄCK MER