Hållbarhet? Blommar inom hemmets väggar!

Artikel: Inspirerande tips - oktober 2022
  • Kopiera länken till urklipp
Hållbarhet? Blommar inom hemmets väggar!
Relaterad teknik:
Tvättmaskinens SteamRefresh-teknik
UPPTÄCK MER

Lästid: 3 Minuter

Miljömedvetenhet, harmoni och minskning av det överflödiga. Dessa är pelarna i ett hem (och ett liv) som respekterar jorden och dess resurser. Att eliminera avfall och minska onödig konsumtion, i och utanför hemmet, är avgörande för att främja hållbarhet och skydda planetens resurser. Att ta bort det överflödiga hjälper dig samtidigt att hitta rätt utrymme för dig själv och dina behov, såsom komfort och välbefinnande i hemmet.

Med rätt teknik är hållbarhet enkelt

Att minska konsumtionen betyder inte att ge upp välbefinnandet: du måste alltid använda de tillgängliga resurserna på bästa sätt.
Vi på Whirlpool är medvetna om att idag är energibesparing och minskning av alla typer av avfall bland prioriteringarna för ett hållbart liv, lika mycket som att söka efter komfort och lugn i ditt hem. Det är därför vi designar apparater som använder avancerad teknik för att underlätta den gröna omställningen i ditt hem och följa dig i ditt dagliga liv på ett praktiskt, bekvämt och effektivt sätt.

Att minska matsvinnet är möjligt

Enligt uppskattningar som delats av EU-kommissionen produceras 88 miljoner ton matavfall varje år, med stor inverkan på CO2-utsläppen. Men du kan bekämpa matsvinnet genom att vara uppmärksam på dina vardagliga handlingar, som att kontrollera matetiketterna och att först konsumera de nästan utgångna produkterna.
Det finns många saker att tänka på och även den mest noggranna personen kan ibland bli distraherad. Det är därför rätt teknik kan komplettera goda vanor och göra livet enklare och lugnare.

FreshBox+ 6TH SENSE FreshControl : allierade mot matsvinn

Till exempel optimerar FreshBox+-tekniken i Whirlpool-kylskåp förvaringen av frukt och grönsaker i upp till 15 dagar (1). Hur? Genom att låta dig justera luftfuktigheten inuti facket efter dess innehåll. På så sätt hålls frukt och grönsaker optimalt fräscha under längre tid.

För att stödja effektivare matkonservering har Whirlpool också skapat 6TH SENSE Fresh Control-systemet, som automatiskt ingriper för att återställa den idealiska temperaturen inuti kylskåpet efter plötsliga förändringar (t.ex. dörröppning och/eller kylladdning). Detta hjälper till att upprätthålla en optimal miljö för att bevara maten färsk längre.

Att spara vatten: en ovärderlig resurs

Du har förmodligen redan den goda vanan att inte dröja kvar i duschen och att stänga av kranen när du borstar tänderna eller rakar dig. Du kan spara upp till 6 liter vatten per minut genom att göra dessa åtgärder.

Hur kan du ytterligare optimera vattenförbrukningen hemma?
Vänj dig vid att planera din tvätt och disk med fulla maskiner och föredra ECO-program.
Håll koll på dina system och försök reparera läckande kranar och avlopp så snart som möjligt.
Även här är tekniken en ovärderlig resurs för att förenkla vattenhanteringen hemma. Till exempel är Water Save-tekniken i Supreme Silence-tvättmaskinen utformad för att garantera extraordinära vattenbesparingar: upp till -59 % (2) av vattnet som används i varje cykel (-38 liter per tvätt). Hur fungerar det? Recirkulationspumpen aktiveras i sköljfasen: perfekta sköljresultat uppnås genom att spruta vatten direkt på tvätten istället för att fylla trumman. På så sätt är det möjligt att använda mindre vatten och säkerställa enastående sköljresultat utan tvålrester.

Den idealiska tvätten: inget avfall, maximal fräschör med Autodose och SteamRefresh

Whirlpool har också tillämpat 6TH SENSE-teknologin på Supreme Silence-tvättmaskiner.
Du laddar tvättmaskinen, och ett sofistikerat sensorsystem tar hand om resten. Denna teknik känner automatiskt av mängden tvätt och beräknar mängden vatten som behövs.

Resultatet? Upp till 45 % energi och 60 % vatten sparas (3) med varje tvätt, vilket fortfarande garanterar optimal tvättprestanda. Dessutom är det också möjligt att minska föroreningarna tack vare Autodose-funktionen. Den känner av den optimala mängden tvättmedel som krävs för varje tvätt för att undvika överkonsumtion. På så sätt gör det varje tvätt mer kostnadseffektiv och eliminerar risken för att tvättmedelsrester blir kvar på kläderna. Med varje tvätt sparar du 30 % tvättmedel (4): njut av upp till 26 perfekta tvättar(5) utan påfyllning!

Och när kläderna är använda men inte behöver en ordentlig tvätt?

Steam Refresh-programmet använder bara ånga (istället för de tiotals liter vatten som behövs för en vanlig tvätt) och varar bara 20 minuter. Hur fungerar det?

Tvättmaskinen genererar ett flöde av ånga som tränger in i fibrerna och tar bort otrevlig lukt och skrynklor (6) i plaggen, med drastiskt minskad förbrukning.

 

Och du, är du redo att minska avfallet och införa hållbar komfort i din rutin?

Välkommen till Whirlpool, där välmåendet börjar hemma.

(1) Baserat på viktminskning och visuellt utseende, med tanke på vanliga frukter och grönsaker. Intern testning.

(2) Testad på full belastning 45 min, bomull, blandad och ECO 40-60-cykler med och utan WaterSave och 6TH SENSE | kort version: *Testad på ECO 40-60-cykel med och utan WaterSave och 6TH SENSE.

(3) Testad med bomull på Eco 40-60 och bomullscykler vid 40°, vs utan 6TH SENSE, besparingen beror på den använda cykeln och belastningstypen. Gäller endast modellerna i energiklass A.

(4) Jämfört med reco-dosering av de flesta sålda (koncentrerade) flytande tvättmedel.

(5) Användning av en tank för flytande tvättmedel med en belastningsmängd på 5 kg (normativ bomullsmängd enligt IEC 60456 Standard), och en tvättmedelskoncentration på 4X (Mellan 20&ltml&lt35).

(6) Resultaten kan variera beroende på tygernas förhållanden.

Relaterad teknik:
Tvättmaskinens SteamRefresh-teknik
Spara vatten, tid och energi med SteamRefresh-teknik som återskapar fräschören i dina plagg och undviker onödig tvätt. Med mindre än två glas vatten och på bara 20 minuter.
UPPTÄCK MER
Relaterad teknik:
Tvättmaskinens SteamRefresh-teknik
Spara vatten, tid och energi med SteamRefresh-teknik som återskapar fräschören i dina plagg och undviker onödig tvätt. Med mindre än två glas vatten och på bara 20 minuter.
UPPTÄCK MER