Din morgonrutin för inre välbefinnande

Artikel: Egentid - november 2022
  • Kopiera länken till urklipp
Kvinna som utövar meditation för inre välbefinnande
Relaterad teknik:
Tvättmaskinens Zen-teknik
Upptäck mer

Lästid: 2 Minuter

Allt oftare hör vi om meditation och de stora fördelarna som en konstant träning kan ge i vårt dagliga liv. Ökad koncentrationsförmåga, förbättrat minne, lägre stressnivåer och bättre sömnkvalitet är några av de främsta fördelarna som du kommer att hitta genom att bygga en liten daglig rutin, speciellt om den görs på morgonen, innan alla dagliga aktiviteter börjar. Kom ihåg att det tar lite tid och att det krävs en avsikt och ett åtagande för att skapa en rutin. Här är några enkla steg att följa:

1. Att välja att meditera innebär att göra ett åtagande

Meditation kan verka som en övning som ger lugn, men ibland kan det vara tröttsamt eller frustrerande. När vi sätter oss ner för att meditera ber vi oss själva att släppa de handlings-reaktionsmekanismer som vi bär med oss i vardagen och vi försöker hålla oss till det åtagande som gjorts. Inom meditation finns det ingen att göra ett gott intryck på och det är ett av de sällsynta tillfällena då du kan träffa den mest autentiska versionen av dig själv: försök att ha detta koncept i åtanke när du känner att du har svårare att hålla dig engagerad!

2. Gör dig bekväm

Vi rör oss alltid mellan två dimensioner: rum och tid. När vi vill meditera vill vi vara bekväma i dessa två dimensioner. Tid: välj längden på din meditation i förväg, det kan vara tre, fem eller trettio minuter. Även om tre minuter kan tyckas korta är det en utmärkt utgångspunkt och det som är långt viktigare än varaktigheten är respekten för det åtagande som gjorts. Utrymme: placera dig själv i en bekväm position, på en trevlig och lugn plats, men sanningen är att till en början kommer ingen plats och ingen session att vara bekväm, så ge dig själv tid att utveckla denna medvetenhet.

3. Stanna i den position du hittade

Detta är en av de mest komplexa instruktionerna. Så fort du sätter dig kommer du att börja känna olika punkter av obehag, du kommer att vilja ändra din position, du kommer känna att det kliar, du kommer att vilja fixa håret,... Detta är sinnets natur, den s.k. monkey mind: den är aldrig nöjd. När vi ber kroppen att sakta ner och sitta still kommer vi att märka hur vi är vana vid att ständigt söka nya, och förmodligen bättre, upplevelser. Försök snällt intala dig själv att det är okej, att du kan försöka stanna lite längre.

4. Håll dig till andningen. Var ditt andetag.

Vi andas alltid, men när märker vi egentligen hur vår andning är? Andningen är dörren till meditation, "objektet för meditation". Sinnet behöver något att fokusera på, just ett objekt. Andningen fungerar bra eftersom den alltid är närvarande. Försök att fokusera på ordet andas in när du andas in, och ordet andas ut när du andas ut. Om sinnet vandrar betyder det inte att du inte kan meditera, utan att du behöver öva och utöva observation av andningen, observation av här och nu.

Försök att följa dessa enkla steg och ännu mer försök att vara snäll och tålmodig med dig själv så att denna praktik först kan bli en rutin och sedan en god vana.

 

Vi välkomnar dig till Whirlpool, designad för ditt välbefinnande


Artikel skriven för Whirlpool av Federica Caronna,Vinyasa och Yin Yoga-lärare, Somatic Competence® traumainformerad yogalärare

Relaterad teknik:
Tvättmaskinens Zen-teknik
Designad för att vara tyst i varje detalj. Zen-tekniken ger ultratyst prestanda även under centrifugering, med endast 65dba - vilket gör att du kan fokusera på ditt välbefinnande hemma.
Upptäck mer
Relaterad teknik:
Tvättmaskinens Zen-teknik
Designad för att vara tyst i varje detalj. Zen-tekniken ger ultratyst prestanda även under centrifugering, med endast 65dba - vilket gör att du kan fokusera på ditt välbefinnande hemma.
Upptäck mer