Att läsa och lyssna på musik hemma: värdefull tid för dig själv

Artikel: Egentid - oktober 2022
  • Kopiera länken till urklipp
Att läsa och lyssna på musik hemma: värdefull tid för dig själv
Relaterad teknik:
Dismaskinens NaturalDry-teknik
Upptäck mer

Lästid: 3 Minuter

Hemmet är också den idealiska platsen för att utveckla sinnet genom aktiviteter som musik och läsning. Är att läsa böcker och lyssna på musik redan en del av din dagliga rutin? Eller har du inte börjat ägna tid åt dem ännu? Här är några bra skäl att inkludera (eller behålla) dem i din rutin: det är värt det!

Varför är musik och läsning idealiska inslag för avkoppling hemma?

Att ta dig tid för dig själv är viktigt, även om det ibland verkar vara ett omöjligt uppdrag att verkligen kunna stänga av och njuta av hemmet. Men att läsa och lyssna på musik kan hjälpa till att varva ner på ett trevligt och ibland till och med överraskande sätt. Hur?
Å ena sidan tillför de en touch av energi, exotism och förundran till timmarna av avkoppling hemma, och å andra sidan lyckas de också sätta oss i kontakt med den mest autentiska och djupaste delen av oss själva.
Ja, musik och böcker har denna dubbla kraft: de ger en fläkt av glad lätthet till vardagen och får den att lysa med en ny, speciell medvetenhet.

Låt oss försöka förstå deras betydelse i vardagen.

Eftersom de är effektiva kulturella stressavlastare

Både musik och läsning fungerar som kraftfulla kulturella stressavlastare. Att lyssna på musiken du älskar eller sjunka ner i en bra bok i en halvtimme kommer snabbt att sänka din stressnivå. Så när du kommer hem, ta dig tiden att koppla av och ladda upp dina batterier genom att lyssna på din favoritmusik för att hjälpa dig att förbereda en fantastisk middag. Och efter middagen, medan du väntar på att diskmaskinen ska diska klart?
Slappna av med något bra att läsa - det hjälper dig att slappna av och kan hjälpa dig att varva ner när det är dags för sängen.

För att de aktiverar empati och introspektion

Läsning, särskilt skönlitteratur, hjälper till att utveckla empati (den berömda förmågan att sätta sig i andras skor!). Det är också ett bra sätt att lära sig att se in i oss själva och lära känna oss själva bättre.
Att lyssna på sånger från begåvade singer-songwriters, artister och band hjälper också till med introspektion.

Har du någonsin läst en roman eller lyssnat på orden i en låt och tänkt: "Är det verkligen mig han pratar om?".

Det stämmer: tack vare fiktion och sånger kan vi stöta på berättelser, karaktärer och fraser som vi kan känna igen oss i, som inspirerar oss och som till och med hjälper oss att leva mer lugnt, precis som de mest kända manualerna för personlig utveckling.
Mys ner dig i soffan, stoppa i dina hörlurar eller fördjupa dig i sidorna i en berättelse - du kanske kommer ur det bättre!

Eftersom de är utrymmen för frihet och utforskning

När du väljer något att lyssna på eller något att läsa kan du ägna dig 100 % åt din egen smak och dina behov utan att kompromissa. Du behöver inte göra någon annan tillfreds.
Vi är fria att återupptäcka gamla kärlekar, som läsningar eller album vi älskade tidigare, eller att närma oss helt nya litterära genrer och ljud.

Någon oväntad kärlek kan komma.

Till exempel, även om du inte gillar poesi särskilt mycket, kan du slås av japansk Haiku. Eller, som en rockälskare, kanske du fascineras av bossa novas och jazzens vällustiga charm (tips: om du vill komma nära dessa ljud, spela dem i bakgrunden när du lagar mat - de är perfekta för kreativa stunder vid spisen!).

 

 

Böcker och musik är ovärderliga allierade för att "skaka dammet av våra dagliga liv" som öppnar nya horisonter utan att lämna vardagsrummet.
Dessutom, om du älskar fysiska föremål, kommer böcker och skivor så småningom att bli en integrerad del av din inredning, vilket gör ditt hem ännu mer bekvämt och unikt.

Är du redo att lägga till den underbara touchen av musik och böcker till de ögonblick du vill tillägna dig själv?

Välkommen till Whirlpool, där välmåendet börjar hemma.

Relaterad teknik:
Dismaskinens NaturalDry-teknik
NaturalDry-tekniken låter dig njuta av din favoritbok eller låt utan avbrott, tack vare den automatiska lucköppningen i slutet av programmet, vilket säkerställer bättre och mer naturlig torkning.
Upptäck mer
Relaterad teknik:
Dismaskinens NaturalDry-teknik
NaturalDry-tekniken låter dig njuta av din favoritbok eller låt utan avbrott, tack vare den automatiska lucköppningen i slutet av programmet, vilket säkerställer bättre och mer naturlig torkning.
Upptäck mer