Kardemummasnäckor

FÖRBEREDELSE
2 min

MATLAGNING
10 min

Kardemummasnäckor

INNEHÅLL

  • ½ tsk salt
  • 1 st. ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 145 g strösocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 30 g jäst
  • 700 g vetemjöl
  • 1 msk krossade kardemummakärnor
  • - fyllning
  • 1 msk mald kardemumma
  • - till pensling
  • - pärlsocker

Gör så här

Steg 1.Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i 12 min.

Steg 2.Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme till dubbel storlek. (Tips: Om din ugn har jäsprogram, använd det för en snabbare jäsning.)

Steg 3.Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Steg 4.Arbeta degen på nytt i 2 min och kavla sedan ut den till en rektangulär om ca 30x60 cm.

Steg 5.Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.

Steg 6.Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg kardemummasnäckorna på ugnsplåtar med bakplåtspapper under och låt dem jäsa i ca 45 min till dubbel storlek.

Steg 7.Värm ugnen till 210º C över- & undervärme med fläkt (convection bake).

Steg 8.Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna ca 7-8 min till fin färg. Låt dem svalna på ett bakgaller med en bakduk ovanpå.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra