En klassiker från det indonesiska köket som återbesökts och upplysts i medelhavsstil, perfekt för att dela och tillagas utan ansträngning

Ingredienser
- Ekologiskt kycklingbröst 400 g
- Mandelmjöl 100 g
- Jordnötssmör 2 msk
- Sojasås 2 msk
- Schalottenlök 2
- Lime 1
- Havssalt
- Bambuspett 8
- Solrosolja 4 msk

Steg
1. Skär kycklingen i långa tunna strimlor
2. Trä upp kycklingstrimlorna på pinnarna
3. Häll mandelmjölet i en skål
1. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step1]()

1. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step1]()

2. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step2]()

2. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step2]()

3. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step3]()

3. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step3]()

4. Tillsätt jordnötssmör och sojasås
5. Finhacka schalottenlöken och tillsätt den i blandningen
6. Använd en sked och täck spetten med mandel- och jordnötsgrädden
4. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step4]()

4. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step4]()

5. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step5]()

5. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step5]()

6. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step6]()

6. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step6]()

7. Lägg spetten på den dedikerade Crisp Fry-plattan
8. Sätt in Crisp Fry-plattan i mikrovågsugnen
9. Ställ in Crisp Fry-funktionen, ange vikten och tryck på Start för att starta tillagningen
7. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step7]()

7. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step7]()

8. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step8]()

8. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step8]()

9. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step9]()

9. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step9]()

10. Vispa under tiden limesaften med oljan och saltet
11. Ta ut spetten när de är tillagade och färdiga
12. Servera med ett stänk havssalt och limesås
10. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step10]()

10. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step10]()

11. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step11]()

11. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step11]()

12. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step12]()

12. ![Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step12]()
