Ratatouille är en traditionell fransk sidorätt som är väldigt lik den italienska rätten Caponata. Smaken från de olika grönsakerna gör den till ett perfekt tillbehör till en mängd olika rätter, som den ger en touch av livlighet.
Ingredienser
- Zucchini 3
- Morot 3
- Potatis 2
- Medelstor aubergine 1
- Chili 1
- Vitlök 1 klyfta
- Lagerblad 3 blad
- Paprikapulver efter smak
- Curry 1 nypa
- Extra virgin olivolja efter smak
- Salt efter smak
Steg
1. Skala morötter och potatis och rengöra de andra grönsakerna.
2. Skär sedan zucchini, potatis och aubergine, morötter och skär paprika i små rutor.
3. Sätt på värmeplattan och ställ en stor stekpanna på den.
4. Tillsätt några matskedar extra virgin olivolja, vitlök, lagerbär, paprika och currypulver och låt smakerna blandas.
5. Tillsätt potatis och paprika och koka i cirka 10 minuter.
6. Tillsätt morötter, zucchini och aubergine och koka i cirka 40 minuter.
7. Serveras rykande het.