• Recept
  • Mazarinkaka smaksatt med citron och kardemumma med färskostcrème och hallon

Mazarinkaka smaksatt med citron och kardemumma med färskostcrème och hallon

FÖRBEREDELSE
20 min

MATLAGNING
15 min

Till detta recept behöver du en mikrovågsugn med Crispprogram. Receptet är anpassat för en Whirlpool Crisp pajform modell AVM280 (28 cm Ø & 4,5 cm hög).

INNEHÅLL

  • ½ dl florsocker
  • 3 st ägg
  • 20 g smör
  • 1 st citron
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g cream cheese
  • 300 g mandelmassa
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 krm krossade kardemummakärnor
  • - till crisppannan
  • - färskostmousse
  • - dekorering
  • 250 g hallon

Gör så här

Steg 1.Riv ner mandelmassa i en bunke. Tillsätt kardemumma och finriv ner det yttersta skalet av citronen. Tärna och lägg ner smöret.

Steg 2.Blanda allt samman väl och tillsätt äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.

Steg 3.Smöra och bröa en Crisppanna (Ø 28 cm) och häll ner mandelsmeten. Crispa med Crispprogrammet i ca 15 min tills kakan har stannat och har en fint bakad yta.

Steg 4.Blanda florsockret med cream cheesen och blanda därefter ner grädden. Vispa sedan tills du har en lätt, luftig och fin mousse.

Steg 5.Toppa kakan med moussen och hallonen.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra