Snabb Fisksoppa

  • Kopiera länken till urklipp
Snabb Fisksoppa main image
Relaterad produkt:
Induktionshällar
UPPTÄCK MER
Förmåga
Medium
Förberedelse
15 Minuter
Tillagningstid
0 Minuter
Portioner
6 personer
Lyckligtvis hör skaldjur inte bara till sommaren. I den här snabba soppan hittar du räkor, babybläckfisk, drakhuvudfisk, knot och calamari. Vad saknas? En tjock skiva rostat bröd att doppa i den läckra varma soppan.
Snabb Fisksoppa ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Färsk blandad fisk (exempelvis röd fisk, knot, bläckfisk, räkor) 1,5 kg
  • Saffran 1/2 påse
  • Selleri 1 stjälk
  • Morot Halv
  • Purjolök 1 liten
  • Fänkål 1 bit
  • Mogna och fasta tomater 4
  • Persilja 1 litet knippe
  • Extra virgin olivolja 2 msk
  • Vitt vin 1 glas
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Rengör bläckfisken dela upp dem i två delar. Skala räksvansarna, tvätta dem och lägg dem åt sidan. Filéa fisken och skär dem i skivor.
2. Skala och kärna ur tomater och hacka fruktköttet. Rensa och tärna selleri, purjolök, morot och fänkål.
3. Ställ grytan på spisen med 1 liter vatten, vin och salt, tomater och tärnade grönsaker.
4. Koka nu upp och tillsätt sedan bläckfisk, fiskbiffar, räkor och saffran.
5. Sjud i 15 minuter.
6. Dags att ta av från värmen, strö över hackad persilja, lite mald peppar och ringla över olja.
7. Servera varm tillsammans med skivor rostat bröd, om så önskas.
Induktionshällar

Relaterad produkt:

Induktionshällar

Vi erbjuder ett brett utbud av induktionshällar så att du kan laga mat intuitivt och utan ansträngning.
Relaterade recept