I det här receptet kombineras två av våra favoriter: saffran och kladdkaka. Det bästa av allt? Kakan är klar på 10 minuter och du bakar den i en mikrovågsugn! Vår ambassadör Mattias Larsson bakar en saffranskladdkaka som är perfekt till adventsfikat eller som en härlig dessert under julen.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Smör 185 g
Saffran ½ g
Vit choklad 300 g
Ägg 5
Strösocker 1 ½ dl
Vetemjöl 3 ¾ dl
Salt 1 krm
Flagad mandel 1 dl
Smör och ströbröd
Vispgrädde 2-3 dl
Mortlade kardemummakärnor 2 tsk
Steg
1. Koka upp smör och saffran i en kastrull.
2. Hacka vit choklad och lägg ner i smöret. Rör om tills chokladen smält.
3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med sockret. Blanda ner saffranssmöret i äggvispet och rör sedan ner mjölet och saltet.
3.
4. Smörj och bröa en crisppanna, ca 30 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen. Strö över mandelflagor. Crispa kakan på mikrons crispfunktion i 6 minuter.
6. Lättvispa grädden med kardemumman. Servera grädden till den nybakade kakan.
5.
6.
Relaterad produkt:
Whirlpool mikrovågsugnar: perfekt, snabb och jämn matlagning
Vi erbjuder ett brett utbud av fristående mikrovågsugnar eller inbyggda mikrovågsugnar för att laga mat, grilla, baka... och förbereda dina rätter med ett perfekt resultat på rekordtid!