UK Ändring av juridiskt namn: efter slutförandet av transaktionen mellan Whirlpool Corporation och Arçelik A.Ş, för inrättandet av en ny enhet på europeisk nivå (med namnet Beko Europe), har WHIRLPOOL NORDIC AB nu ändrat sitt företagsnamn. För mer information om detta nya juridiska namn på den personuppgiftsansvarige, se vårt uppdaterade integritetsmeddelande
Kom i rätt julstämning med Mattias Larssons och Cecilia Hagerling Larssons grymt goda ris à la Malta. Receptet hittar ni nedan.
Vegetarian
Pescetarian
Allätande
Ingredienser
Rundkornigt ris 1 ½ dl
Vatten 3 dl
Salt 1 ½ krm
Kanelstång 1 liten
Mjölk ca 4 dl
Vispgrädde 2 ½ dl
Florsocker 2 msk
Mandarin 1
Till servering:
Mandariner 4
Grovmalen kardemumma
Steg
1. Blanda ris, vatten, salt och kanelstången i en kastrull. Koka upp på medelhög effekt och sänk sedan temperaturen så att gröten puttrar sakta.
2. Låt riset koka i ca 10 minuter och tillsätt därefter 3 dl mjölk.
3. Låt gröten fortsätt puttra försiktigt i ca 30 minuter tills risgrynen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Rör om försiktigt med ca 5 minuters mellanrum. Om gröten känns för tjock så späd med ytterligare mjölk.
3.
4. Kyl ner gröten.
5. Blanda under tiden vispgrädde, florsocker och saften från en mandarin i en bunke. Vispa tills grädden är lättvispad.
6. Blanda samman den lättvispade grädden med den kalla gröten.
7. Lägg upp ”Maltan” i en större serveringsskål eller fler portionsskålar.
8. Skär bort skalet från mandarinerna och tärna dem.
9. Toppa ”Maltan” med mandarinen och lite grovmalen kardemumma.
9.
Relaterad produkt:
Induktionshällar
Vi erbjuder ett brett utbud av induktionshällar så att du kan laga mat intuitivt och utan ansträngning.