Mazarinkaka smaksatt med citron och kardemumma med färskostcrème och hallon

  • Kopiera länken till urklipp
Mazarinkaka smaksatt med citron och kardemumma med färskostcrème och hallon main image
Förmåga
Förberedelse
20 Minuter
Tillagningstid
15 Minuter
Portioner
8 personer
Till detta recept behöver du en mikrovågsugn med Crispprogram. Receptet är anpassat för en Whirlpool Crisp pajform modell AVM280 (28 cm Ø & 4,5 cm hög).
Mazarinkaka smaksatt med citron och kardemumma med färskostcrème och hallon ingredients

Ingredienser

  • Mandelmassa 300 g
  • Smör 20 g
  • Ägg 3 st
  • Vetemjöl 4 msk
  • Krossade kardemummakärnor 1 krm
  • Citron 1 st
  • Till crisppannan -
  • Ströbröd ½ dl
  • Färskostmousse -
  • Cream cheese 100 g
  • Florsocker ½ dl
  • Vispgrädde 1 dl
  • Dekorering -
  • Hallon 250 g

Steg

1. Riv ner mandelmassa i en bunke. Tillsätt kardemumma och finriv ner det yttersta skalet av citronen. Tärna och lägg ner smöret.
2. Blanda allt samman väl och tillsätt äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.
3. Smöra och bröa en Crisppanna (Ø 28 cm) och häll ner mandelsmeten. Crispa med Crispprogrammet i ca 15 min tills kakan har stannat och har en fint bakad yta.
4. Blanda florsockret med cream cheesen och blanda därefter ner grädden. Vispa sedan tills du har en lätt, luftig och fin mousse.
5. Toppa kakan med moussen och hallonen.