En god och välbalanserad rätt. Perfekt att värma sig med under vintern. En klassiker i det franska köket som även är väldigt populär i Italien.
![Löksoppa ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/d0801dab-5c57-49b5-a9bd-d0c7d2ec81ad/image/14f603eb-onion_soup-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Ingredienser
- Lök 200 g
- Smör eller margarin 30 g
- Buljong 500 ml
- Lagerblad 1 blad
- Salt en nypa
- Peppar en nypa
Steg
1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg löken i ett mikrovågssäkert kärl tillsammans med smöret. Täck och laga i 5-6 minuter på 750 W effekt.
2. Tillsätt buljong och lagerblad och laga i ytterligare 5-6 minuter, tills soppan börjar koka. Smaksätt med salt och peppar.
3. Dela upp soppan i två soppskålar och strö över 40 g riven parmesanost.
4. Placera skålarna på den övre hyllan i mikrovågsugnen, en åt gången. Använd grillfunktionen och laga tills osten har smält och ytan har fått en gyllenbrun färg.
5. Servera med två skivor bröd per person.