Grillad Bläckfisk med Citrus- och Kaprisdressing

  • Kopiera länken till urklipp
Grillad Bläckfisk med Citrus- och Kaprisdressing main image
Relaterad produkt:
Induktionshällar
UPPTÄCK MER
Förmåga
Medium
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
12 Minuter
Portioner
4 personer
Bläckfisk är ett bra alternativ till kött på grillen, särskilt på sommaren. Varför inte ge dem ett lyft med en fräsch citrussås?
Grillad Bläckfisk med Citrus- och Kaprisdressing ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Bläckfisk 8
  • Zest av en citron 1
  • Zest och saft av en apelsin 1
  • Kapris 1 handfull
  • Persilja några blad
  • Vitlök 1 klyfta
  • Extra virgin olivolja efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Rengör bläckfisken väl.
2. Lägg dem i en skål med saften av en citron, två matskedar extra virgin olivolja, en vitlöksklyfta, salt och peppar.
3. Låt stå i 20 minuter.
4. Sätt på hällen.
5. Stek bläckfisken ca 5-7 minuter per sida.
6. Förbered dressingen: hacka den tidigare avsaltade kaprisen, skalet av en apelsin, skalet av en citron och några bladpersilja med en kniv.
7. Blanda med apelsinjuicen och några matskedar extra virgin olivolja.
Induktionshällar

Relaterad produkt:

Induktionshällar

Vi erbjuder ett brett utbud av induktionshällar så att du kan laga mat intuitivt och utan ansträngning.
Relaterade recept