Saffrans färg, fläskets rökiga smak och zucchinins fräschör blandas i en sås som är en njutning för både ögon och smaklökar. Prova med kortformad pasta, för en snabb och aptitretande förrätt.
![Baconsås med Saffran och Zucchini ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/2fbe9773-0630-4bcf-b2b6-56373a7a64ba/image/cdff0c20-saffron_zucchini_and_bacon_sauce-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Ingredienser
- Penne pasta 300 g
- Tärnad skinka eller bacon 80 g
- Medelstora zucchini 5
- Matlagningsgrädde 200 ml
- Timjan några kvistar
- Saffran 1 påse
- Extra virgin olivolja efter smak
- Halv schalottenlök
- Salt och peppar efter smak
Steg
1. Ta bort spetsarna från zucchinin, tvätta och skär dem i halvmånar.
Hacka sedan schalottenlök.
2. Slå på spisen. Placera en stor stekpanna med non-stick på den, lägg en skvätt extra jungfruolja och tillsätt schalottenlök när den är varm.
3. Tillsätt bacon och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Tillsätt sedan zucchinin och fortsätt koka i cirka 15 minuter. Salta och peppra efter tycke.
4. Lös upp saffran i matlagningsgrädden och tillsätt zucchinin: värm och smaksätt med timjan.
5. Dags att koka pastan al dente och smaksätta med såsen.