Crispad blomkål i bit med gruyèreost, gremolata och rostad mandel

  • Kopiera länken till urklipp
Crispad blomkål i bit med gruyèreost, gremolata och rostad mandel main image
Förmåga
Förberedelse
20 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
2 personer
Till detta recept behöver du en mikrovågsugn med Crispprogram & Crisppanna.
Crispad blomkål i bit med gruyèreost, gremolata och rostad mandel ingredients

Ingredienser

  • Blomkålshuvud 1 litet
  • Skållad mandel 60 g
  • Gruyèreost 75 g
  • Olivolja och flingsalt -
  • Gremolataolja -
  • Citron ½ (en halv)
  • Finhackad persilja 1 msk
  • Vitlök 1 klyfta
  • Olivolja 3-4 msk

Steg

1. Finriv det yttersta skalet av citronen. Finhacka vitlök och persilja och lägg ner alltsammans i en matberedare tillsammans med oljan. Mixa till en grön och fin olja.
2. Plocka små buketter av blomkålen. Lägg blomkålsbuketterna och mandeln i en Crisppanna och blanda med lite olivolja och flingsalt. Crispa med Crispprogrammet i ca 8 min till fin yta och rör om varannan minut.
3. Lägg upp den crispade blomkålen och mandeln. Ringla över gremolataoljan och riv över osten. Plocka gärna över några ruccolablad eller lite god krasse.