• Recept
  • Helbakad kyckling (fylld med lök, äpple och palsternacka)

Helbakad kyckling (fylld med lök, äpple och palsternacka)

FÖRBEREDELSE
20 min

MATLAGNING
1 min

Helbakad kyckling (fylld med lök, äpple och palsternacka)

INNEHÅLL

  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st (liten) palsternacka
  • ½ (ett halvt) äpple
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 msk japansk soja
  • Efter smak salt och svartpeppar
  • Ca 1,3 kg en kyckling

Gör så här

Steg 1.Värm ugnen till 150º C (varmluft).

Steg 2.Skala löken och palsternackan och skär dem i 1-2 cm bitar. Kärna ur äpplet och skär i 1-2 cm bitar. Dela rosmarinkvistarna och blanda alltsammans med lite salt.

Steg 3.Fyll kycklingen med hacket och lägg den i en ugnsfast form. Blanda olivoljan med sojan och pensla kycklingen med blandningen.

Steg 4.Salta, peppra och ugnsbaka i ca 1 tim och 15 min tills kärntemperaturen är 65º C inne vid benet på låret. Avsluta med att gratinera på högsta grillvärme ett par minuter tills skinnet är ordentligt krispigt. Ös kycklingen med jämna mellanrum med den fina stekskyn som blir.

Steg 5.Servera gärna med en god grönsallad eller bulgursallad.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra