Kryddbakad laxsida

FÖRBEREDELSE
15 min

MATLAGNING
20 min

Kryddbakad laxsida

INNEHÅLL

  • Efter smak salt
  • 40 g smör
  • 1 st citron
  • Ca 1 kg 1 bit lax à ca 1 kg
  • 40 g panko (eller ströbröd)
  • 1 msk krossat fänkålsfrö
  • 1 msk krossat dillfrö
  • 1 msk finhackad dill

Gör så här

Steg 1.Värm ugnen till 150º C (varmluft).

Steg 2.Lägg ner laxen med skinnsidan nedåt och salta den.

Steg 3.Blanda pankon med fänkålsfrö, dillfrö och dillen. Finriv ner det yttersta skalet av citronen och blanda runt.

Steg 4.Strö kryddbrödet över laxen och lägg på små klickar av smöret.

Steg 5.Ugnsbaka laxen ca 20 min tills kärntemperaturen är 45º C.

Steg 6.Servera gärna den nybakade laxen med en fräsch grönsallad och potatissallad smaksatt med dill.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra