• Recept
  • Crispad blomkål i bit med gruyèreost, gremolata och rostad mandel

Crispad blomkål i bit med gruyèreost, gremolata och rostad mandel

FÖRBEREDELSE
20 min

MATLAGNING
10 min

Till detta recept behöver du en mikrovågsugn med Crispprogram & Crisppanna.

INNEHÅLL

  • 3-4 msk olivolja
  • ½ (en halv) citron
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 60 g skållad mandel
  • 75 g gruyèreost
  • - olivolja och flingsalt
  • - gremolataolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

Steg 1.Finriv det yttersta skalet av citronen. Finhacka vitlök och persilja och lägg ner alltsammans i en matberedare tillsammans med oljan. Mixa till en grön och fin olja.

Steg 2.Plocka små buketter av blomkålen. Lägg blomkålsbuketterna och mandeln i en Crisppanna och blanda med lite olivolja och flingsalt. Crispa med Crispprogrammet i ca 8 min till fin yta och rör om varannan minut.

Steg 3.Lägg upp den crispade blomkålen och mandeln. Ringla över gremolataoljan och riv över osten. Plocka gärna över några ruccolablad eller lite god krasse.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra