• Recept
  • Fläsk med lök och paprika

Fläsk med lök och paprika

FÖRBEREDELSE
40 min

MATLAGNING
32 min

En rik och robust huvudrätt med stark smak. Fläskets aptitretande smak och en av dess bästa styckningsdetaljer kommer att tillfredsställa alla köttälskare.

INNEHÅLL

  • en nypa salt
  • 2 matskedar  grädde
  • En skvätt mjölk
  • 400 g tärnat fläskkött
  • 1 eller 2 medelstora lökar
  • 2 eller 3 paprikor (använd olika färger)
  • 2-3 matskedar olja eller sojasås
  • 1 matsked potatismjöl
  • en nypa peppar
  • 2 matskedar vatten

Gör så här

1.Skala och skiva löken. Tag bort kärnorna från paprikorna. Skär paprikan i tunna stavar. Lägg köttet, löken och oljan eller sojasåsen i en mikrovågssäker gryta och rör väl. Täck och laga i 10 minuter på 750 W.

2.Tillsätt paprikan, rör, täck och fortsätt laga i 8-10 minuter på 500 W. Minska effekten om blandningen kokar för mycket.

3.Blanda potatismjölet med vattnet och häll över köttet. Täck och fortsätt att laga i 2 minuter till på 750 W.

4.Tunna ut grädden genom att hälla i en skvätt mjölk. Häll ner i grytan. Rör om, täck och låt stå i ungefär 5-10 minuter innan servering.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

-->