• Recept
  • Couscous med grönsaker

Couscous med grönsaker

FÖRBEREDELSE
8 min

MATLAGNING
5 min

Vad händer när färska grönsaker möter en ingrediens med tusenårig tradition? Enkelt, de bildar en härlig doftande och närande medelhavsrätt som man kan njuta av antingen varm eller kall beroende på årstid och på hur du föredrar den.

INNEHÅLL

  • en nypa salt
  • 500 ml grönsaksbuljong
  • 4 zucchini
  • 1 salladslök
  • 8 körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 fänkålsknöl
  • 4 rädisor
  • - blandade kryddor, efter behag
  • 300 g förkokt couscous
  • 1 citron
  • - färsk mynta
  • 4 teskedar extra virgin olivolja

Gör så här

1.Koka upp grönsaksbuljongen genom att använda mikrovågsfuktionen i 5 minuter. Töm den förkokta couscousen i en stor skål och häll sedan försiktigt grönsaksbuljongen över för att åtefukta couscousen. Fortsätt tills all vätska har absorberats.

2.Rör försiktigt i blandningen med en gaffel för att lösa upp eventuella klumpar som har formats.

3.Skölj och tärna grönsakerna. Blanda dem med couscousen.

4.Smaksätt blandningen med extra virgin olivolja, hackad mynta, saft från en pressad citron, kryddor efter behag och salt. Servera.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

-->