Grönsaksratatouille

FÖRBEREDELSE
25 min

MATLAGNING
16 min

Ett tillbehör bestående av grönsaker som har sitt ursprung i det provencalska köket. Dess onomatopoetiska namn kommer från det franska ordet "touiller" vilket betyder "att röra om" grönsakerna. Ratatouillen är en fest av färska grönsaker, perfekt som tillbehör till nästan vilken rätt som helst.

INNEHÅLL

  • en nypa salt
  • 150 g lök
  • 300-400 g  auberginer eller zucchini
  • 300 g paprikor
  • 200 g tomater på burk
  • 1 blad lagerblad
  • en nypa peppar
  • 1 matsked olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa  timjan

Gör så här

1.Skala och skiva löken, finhacka vitlöken och placera sedan allting i ett 2 liters, mikrovågssäkert kärl, tillsammans med oljan. Täck och laga i 3 minuter på 750 W effekt.

2.Skölj grönsakerna och tärna auberginerna eller zuchinin. Tag ut fröna ur paprikorna. Skär paprikorna i stavar. Häll ner allting i kärlet. Tillsätt lagerbladet och rör om väl för att smakerna ska blandas. Täck och fortsätt att laga i 5 minuter till på 750 W.

3.Tillsätt burktomaterna och fortsätt tillaga som ovan i ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt timjan, salt och peppar och rör väl. För det där lilla extra: om du tycker om kryddstark mat, tillsätt chilipeppar och lite söndersmulad korv.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

-->