Havrekakor

FÖRBEREDELSE
15 min

MATLAGNING
7 min

Perfekt både till frukost och eftermiddagsfikat. Havrekakorna är både slående goda och lätta. Enkla att göra och en njutning för alla.

INNEHÅLL

  • 1 tesked grädde
  • 55 g mjöl
  • 65 g socker
  • 1 nypa bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 25 g havregryn
  • 3-4 matskedar sirap
  • - bakpapper

Gör så här

1.Smält smöret i ett täckt, mikrovågssäkert kärl i 1½ -2 minuter på 350 W. Tillsätt de andra ingredienserna när smöret har smält och rör försiktigt tills det bildas en slät deg.

2.Klipp ut 3 rundlar ur ett bakplåtspapper. Kontrollera att rundlarna har samma diameter som crisp®-tallriken. Placera ett av dessa papper på crisp®-tallriken i förberedelse för första satsen kakor.

3.Dela upp kakmixen i tre lika stora portioner. Rulla degen i varje portion till sex lika stora bollar. Lägg ut dem i en cirkel på rundeln av bakplåtspapper och platta till varje boll något. Placera crisp®-tallriken i mikrovågsugnen och grädda genom att använda crisp®-funktionen i 3-4 minuter tills kakorna får en ljust gyllene färg.

4.Tag bort bakplåtspappret med kakorna från crisp®-tallriken och låt kakorna svalna på ett platt underlag.

5.Baka den andra och den tredje satsen kakor på samma sätt, men minska tillagningstiden med 1 minut.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

-->