Fyllda paprikor

FÖRBEREDELSE
25 min

MATLAGNING
18 min

En röd eller grön skattkista (beroende på paprika) som döljer en kärna av biff. Fyllda paprikor får det att vattna sig i munnen. Ett mättande och välbalanserat recept som tillsammans med ris utgör en rik huvudrätt.

INNEHÅLL

  • - salt
  • 1 ägg
  • - peppar
  • ½ hackad lök
  • 4 (cirka 800 g) gröna eller röda paprikor
  • 400 g mager nötfärs
  • 30 g smör hackat i små bitar
  • 1 ½ matsked ströbröd
  • 4 matskedar mjölk eller vatten
  • - curry
  • - timjan
  • - aromatiska örter
  • 2-3 matskedar tomatjuice eller vatten

Gör så här

1.Dela paprikorna på hälften, horisontellt. Tag bort kärnorna och den vita märgen.

2.Blanda köttet, löken, ägg, ströbröd, mjölk eller vatten, salt, peppar, curry, timjan och örtkryddor (färska eller torkade) och rör tills alla ingredienser har blandats väl.

3.Fyll paprikorna med blandningen och lägg dem i en smörjd mikrovågssäker form. Strö över ströbrödet och lägg på det tärnade smöret. Häll vattnet eller tomatsåsen runt paprikorna, i botten av formen.

4.Placera formen på den roterande tallriken och tillaga genom att använda den kombinerade grill- och mikrovågsfunktionen på 350 W i 15-18 minuter. Servera.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

-->