• Recept
  • Svamp- och saffransrisotto

Svamp- och saffransrisotto

FÖRBEREDELSE
30 min

MATLAGNING
27 min

Varför välja mellan en svamp- och en saffransrisotto? Det är enkelt att kombinera smakerna från dessa båda underbara, klassiska rätter i ett recept som kommer att tillfredställa även de mest förfinade smaklökarna.

INNEHÅLL

  • 25 g smör
  • 1 liten hackad lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 30 g torkad svamp
  • 1 portonspåse saffran
  • 350 g ris
  • 100 ml torrt vitt vin
  • 50 g riven ost
  • 700 ml kokande buljong - buljongen kan värmas i ett mikrovågssäkert kärl i 5-6 minuter.

Gör så här

1.Blötlägg svampen i varmt (ej kokande) vatten tills svampen är mjuk. Häll av allt överskottsvatten. Hacka svampen grovt och blanda med den hackade löken, vitlök  och smöret i ett mikrovågssäkert kärl.  Täck och placera i mikrovågsugnen i 4 minuter på 750 W. Rör om en gång efter halva tiden.

2.Tillsätt riset och vinet, rör om och placera i mikrovågsugnen utan lock i 3 minuter på 750 W.

3.Häll i den kokande buljongen och saffranet. Rör om, täck och laga i 6-7 minuter på 750 W. Rör försiktigt om i blandningen igen och fortsätt laga i 7-8 minuter på 750W.

4.Tag ut ur mikrovågsugnen, tillsätt den rivna osten och rör väl. Krydda efter behag och låt stå i några minuter innan servering.

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

-->