preparation
20 min
cooking
15 min
Detta är en fantastiskt god mazarinkaka som med fördel kan göras på sommarhalvåret när trädgården är full av färska bär. Till receptet behöver du en mikrovågsugn med Crispprogram & Crisppanna.
Riv ner mandelmassa i en bunke. Tillsätt kardemumma och finriv ner det yttersta skalet av citronen. Tärna och lägg ner smöret.
Blanda allt samman väl och tillsätt äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.
Smöra och bröa en Crisppanna (Ø 28 cm) och häll ner mandelsmeten. Crispa med Crispprogrammet i ca 15 min tills kakan har stannat och har en fint bakad yta.
Blanda florsockret med cream cheesen och blanda därefter ner grädden. Vispa sedan tills du har en lätt, luftig och fin mousse.
Toppa kakan med moussen och hallonen.
Om Mattias Larsson
ladda nerTill Mattias hemsida
TILL FREDAGSKOCKEN.SEKan köpas online hos följande återförsäljare, alternativt klicka här för att hitta en butik nära dig