Recept

img

Svamprisotto

Ingredienser
  • 1 liten, hackad lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 25 g smör
  • 30 g torkad svamp
  • 1 paket saffran
  • 350 g ris
  • 100 ml torrt, vitt vin
  • 50 g riven ost
  • 700 ml kokande buljong
Gör så här

1. Blötlägg svampen i varmt vatten tills de är mjuka. Krama ur svampen och hacka den grovt. Blanda med den hackade löken och smöret i ett mikrovågssäkert kärl. Täck och laga i 4 minuter på 750W. Rör en gång efter halva tiden.
2. Tillsätt riset och vinet, rör om och låt avdunsta, utan lock, i 3 minuter på 750 W.
3. Häll i den kokande buljongen och saffranet. Rör om, täck och laga i 6-7 minuter på 750 W. Rör försiktigt om och fortsätt tillagningen (under lock) på 750 W i 7-8 minuter.
4. Tag ut kärlet, tillsätt den rivna osten och rör om väl. Krydda efter smak och låt stå i några minuter innan servering.

Förberedelser :

27-28 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra