• Recept
  • Smördegspaj med spenat och ricotta

Recept

img

Smördegspaj med spenat och ricotta

Ingredienser
  • 500 g smördeg
  • 500 g frusen spenat
  • 300 g salt ricotta
  • 1 ägg
  • 30 g parmesanost
  • 30 g pecorino, muskotnöt, peppar
  • 5 st ostskivor
  • 2 msk ströbröd
Gör så här

1. Koka spenaten mjuk och låt den rinna av/krama ur vattnet. Hacka spenaten grovt och tillsätt ricotta, ägg, ost, salt, peppar och muskotnöt. Blanda väl.
2. Strö ströbröd över crisp®-tallriken. Dela upp smördegen i två delar och rulla ut en av delarna över crisp®-tallriken. Låt kanten vara lite tjockare.
3. Täck med ostskivorna och häll spenat- och ostblandningen över. Täck med resten av smördegen och nyp ihop kanterna. Nagga med en gaffel. Pensla med äggula utspädd med en skvätt mjölk. Använd crisp®-funktonen och grädda i 12 minuter.

Tillagningstid :

12 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra