• Recept
  • Laxfilé med sparris och apelsinvinägrett

Recept

img

Laxfilé med sparris och apelsinvinägrett

Ingredienser
  • 2-3 tsk saft från en pressad apelsin
  • 1 tsk saft från en pressad citron
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • 6 tsk olivolja
  • ½ knippe gräslök
  • 300 g vit sparris
  • 250 g grön sparris
  • 1 liten röd chilipeppar
  • 2 laxfiléer (200 g styck)
  • salt och peppar
Gör så här

1. Blanda saften från den pressade citronen och den pressade apelsinen med rivet apelsinskal, en nypa salt och peppar. Vispa ner olivoljan. Hacka gräslöken fint till små tuber och blanda ner. Täck och låt vinägretten vila i 1 timme i rumstemperatur.
2. Skölj av sparrisen under tiden. Skala bort det träiga yttre och skär bort en bit från botten. Hyvla sparrisen i fina skivor.
Blanda med 2 msk av vinägretten och smaksätt med salt och peppar.
Kärna ur chilipepparen och skär i små, tunna skivor. Blanda med sparrisen och lägg hela blandningen i en mikrovågssäker form.
3. Smaksätt laxfilén med salt och peppar. Placera laxen på sparrisblandningen. Täck och laga i mikrovågsugnen i 10-12 minuter på 650 W. Laxen är klar när den är ogenomskinlig i mitten.
Skvätt resten av vinägretten över laxen och servera.

Tillagningstid :

1 timma och 10-12 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra