Recept

img

Havrekakor

Ingredienser
  • 18 kakor:
  • 50 g smör eller margarin
  • 25 g havregryn
  • 55 g mjöl
  • 65 g socker
  • 1 nypa bakpulver
  • 1 tsk grädde
  • 3-4 msk sirap
Gör så här

1. Smält smöret i ett täckt, mikrovågssäkert kärl i 1½ -2 minuter på 350 W. Tillsätt de andra ingredienserna och rör försiktigt tills det bildas en slät deg.
2. Klipp ut 3 rundlar från ett bakplåtspapper. Rundlarna ska ha samma diameter som crisp®-tallriken.
3. Dela upp blandningen i 3 lika stora portioner. Gör 6 bollar av den första degbiten och lägg dem i en cirkel på bakplåtspappersrundeln som du har lagt på crisp®-tallriken. Grädda genom att använda crisp®-funktionen i 3-4 minuter, tills kakorna får en ljust gyllene färg.
4. Tag bort bakplåtspappret med kakorna från crisp®-tallriken och låt kakorna svalna på ett platt underlag.
5. Baka den andra och den tredje satsen kakor på samma sätt, men minska tillagningstiden med 1 minut.

Tillagningstid :

6-7 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra