• Recept
  • Fläsk med lök och paprika

Recept

img

Fläsk med lök och paprika

Ingredienser
  • 400 g tärnat fläskkött
  • 1-2 lökar
  • 2-3 paprikor (använd olika färger)
  • 2-3 msk olja eller sojasås
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk grädde + en skvätt mjölk, salt och peppar
Gör så här

1. Skala och skiva löken. Tag bort kärnorna från paprikorna. Skär paprikan i tunna stavar. Lägg köttet, löken och oljan eller sojasåsen i en mikrovågssäker gryta och rör om väl. Täck och laga i 10 minuter på 750 W.
2. Tillsätt paprikan, rör, täck och fortsätt laga i 8-10 minuter på 500 W. Minska effekten om blandningen kokar för mycket.
3. Blanda potatismjölet med vattnet och häll över köttet. Täck och fortsätt att laga i 2 minuter till på 750 W.
4. Tunna ut grädden lite med en skvätt mjölk och häll ner i grytan. Rör om, täck och låt stå i ungefär 5-10 minuter innan servering.

Tillagningstid :

27-32 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra