• Recept
  • Chateaubriand i vitvinssås

Recept

img

Chateaubriand i vitvinssås

Ingredienser
  • 500 g oxfilé
  • lite olja till crisp®-tallriken
  • 1 glas vitt vin
  • 2 hackade salladslökar
  • 150 g smör
  • 3 msk grädde, ½ pressad citron
  • ½ tsk dragon, salt, peppar
Gör så här

1. Häll det vita vinet i ett mikrovågssäkert kärl, tillsätt löken och koka i mikrovågsugnen i 6 minuter på 750 W (såsen kommer att reduceras, det ska bara vara ca 2 msk sås kvar).
2. Tillsätt det tärnade smöret och värm i cirka 3 minuter på 750 W (håll under uppsikt, låt det inte börja koka).
3. Tillsätt grädden, saften från ½ pressad citron och dragon. Smaksätt med salt och peppar och koka i 1 minut. Håll såsen varm.
4. Smörj crisp®-tallriken med oljan och laga filén genom att använda crisp®-funktionen i 6-8 minuter. Vänd efter halva tiden. Låt köttet vila i 3-5 minuter och servera med den varma såsen.

Tillagningstid :

20-23 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra