Recept

img

Bakade fiskfiléer

Ingredienser
  • 500-600 g fiskfilé eller kotlett
  • 1-1,2 kg potatis
  • 100 ml vatten, salt, peppar
  • 1 liten, fint skivad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 knippe hackad persilja
  • 5-6 msk olja
Gör så här

1. Skala potatisen och skiva eller tärna den. Skölj och torka fisken.
2. Lägg potatisen i ett mikrovågssäkert kärl. Häll i vattnet. Täck och tillaga i mikrovågsugnen i 8-10 minuter på 750 W. Rör om under tillagningen. Potatisen ska vara nästan färdigkokt.
3. Häll av vattnet.
4. Smörj en mikrovågs- och ugnssäker form och sprid ut hälften av potatisen i den. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på ett lager av lök, vitlök och persilja och lägg fisken ovanpå. Täck med resten av potatisen. Smaksätt och skvätt lite olja över.
5. Placera formen i mikron och tillaga med grill kombinerat med mikrovågor (350 W) i 18-20 minuter.

Tillagningstid :

28-30 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra