Recept

img

Äppelstrudel

Ingredienser
  • 250 g fryst smördeg
  • 300 g äpplen (gärna matäpplen)
  • 50 g sultanrussin
  • rivet apelsinskal från en apelsin
  • 50 g marmelad, smör till crisp®-tallriken efter behag, mjölk till pensling
Gör så här

1. Kavla ut smördegen till en rektangel (30x25 cm) med en brödkavel.
2. Blötlägg sultanrussinen i varmt vatten. Skala och skiva äpplena.
3. Lägg äpplena mitt i och längs med hela smördegen. Häll av och torka sultanrussinen. Sprid ett jämnt lager av russin, rivet apelsinskal och marmelad över äpplena.
4. Vik smördegen på mitten och nyp ihop ändarna för att försluta den.
5. Låt äppelstrudeln glida ner på den smörjda crisp®-tallriken och pensla ytan med en skvätt mjölk. Grädda genom att använda crisp®-funktionen i 10-12 minuter.

Tillagningstid :

10-12 minuter

 

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra

Jämför ( Produkter)

Vänligen välj en produkt ytterligare för att jämföra